Nikola Vlašić drugi mjesec zaredom najbolji igrač CSKA!

0
Foto: en.pfc-cska.com

Nikola Vlašić je najbolji igrač CSKA u listopadu, odlučili su navijači ruske momčadi koji su mu na klupskom internet portalu dali 54% glasova.

Drugi je u tom izboru bio Mario Fernandes, a treći Fjodor Čalov. Vlašić je bio najbolji i u rujnu s 44% glasova, tada ispred Čalova i kapetana momčadi, vratara Igora Akinfejeva.

Vlašić je listopad otvorio golom za pobjedu CSKA protiv Reala u Ligi prvaka s 1:0. Uslijedio je domaći poraz od gradskog rivala Lokomotiva 0:1 (Ćorluka je bio asistent za jedini gol). Kao i većina prvotimaca, Vlašić nije igrao u Tjumenu gdje je CSKA penalima eliminiran iz ruskog Kupa. Seriju golova nastavio je u Kaspijsku, dao je prvi za 2:0 pobjedu protiv Anžija. Roma je na svom Olimpicu bila bolja od CSKA s 3:0, ali je Vlašić i tu pružio solidnu partiju. Doveo je Vlašić CSKA u vodstvo i protiv Krasnodara, ali su gosti preokrenuli na 1:2.

Vlašić je u listopadu golovima protiv Grčke (kasnije upisan kao autogol Pasalidisa) i San Marina pomogao mladoj hrvatskoj reprezentaciji da treći put u povijesti izbori nastup na Euru U-21.

Studeni je počeo s 0:0 kod gradskog rivala Dinama, a nastavlja se s Romom u srijedu na Lužnjikiju. Vlašić je pozvan i u hrvatsku reprezentaciju za utakmice UEFA Lige nacija sa Španjolskom u Zagrebu i Engleskom u Londonu.