Nina Kraljić u novom spotu vizualizirala “Lavu”: prava „James Bond“ pjesma

0
Foto: Youtube/Screenshot

“Lava” je darkwave, electronic, ambijentalna pjesma koju će Nina Kraljić predstaviti na 66. Zagrebačkom festivalu, pretočena je u zanimljiv video.

“U spotu smo ‘Lavu’ dočarali kroz postepeno širenje glittera po tijelu plesačice Mije Zalukar koja se na kraju i sama potpuno ‘pretvori’ u lavu. Senzualnost između dvoje ljudi nekada liči na čaranje. Svatko se osjećao tako barem jednom u životu (kao da netko nad tobom ima moć, da ne možeš misliti ni na što drugo od jasno vidljivog magnetizma). Tu je i moj utjecaj na nju i njen na mene iako svaka boravimo u različitom prostoru. Na kraju ona ulazi u moj svijet i tamo završava svoj ples – u zajedničkom prostoru što je simbol prihvaćanja strasti i privlačnosti” kaže Nina.

Pjesma je nastavak kreativnosti i nesputanosti kojoj Nina teži u glazbi, ali opet s dubokom, i nikad jednodimenzioniranom porukom. Svakako je podložna raznim interpretacijama no Ninu je ‘povukla’ u ezoteriju, senzualnost i duboku strast koju možemo osjetiti u odnosu koji je magnetičan. Prava „James Bond“ pjesma, ali na hrvatski način!

“Čini mi se iznimno prikladna za ove hladne dane jer se uz nju definitivno svi mogu zagrijati samo čitajući tekst. Moram se zahvaliti Tihomiru Preradoviću i Ines Prajo koji neopterećeni tuđim mišljenjima ili tzv. trendovima stvaraju glazbu iz same ljubavi prema umjetnosti gledajući kamo nas sve ona može odvesti. Jer to je njena poanta.“ – Nina Kraljić

Kao i pjesme s albuma ‘Samo’, i ova je rađena bez namjere da se podilazi bilo kakvim trendovima i dopadne svima. Rađena je sa željom da se dopadne onima koji istinski vole i promišljaju glazbu. Utoliko je ugodnija činjenica da i struka razmišlja slično pa će ‘Lava’ dobiti svoju priliku na pozornici 66. Zagrebačkog festivala.

Iznimno sugestivna, nesvakidašnja i izvanredna interpretacija Nine Kraljić svakako potvrđuje brojna mišljenja kako se radi o pjevačici koja zaslužuje biti na svjetskim pozornicama. Neke pjesme zaslužuju vrijeme za promišljanje, a ‘Lava’ je definitivno jedna od njih. Njezin je tekst, kao i u dosadašnjim Nininim pjesmama, višeznačan: za zaljubljene – ljubavni | za osamljene – introspektivni | za strastvene – strastveni | za buntovne – buntovni | za one koji teže duhovnosti – duhovni | za prirodoslovce – erupcija vulkana.