Novak Đoković peti put u karijeri došao na prvo mjesto ATP ljestvice

0

Obranom naslova na Australian Openu Novak Đoković je peti put u karijeri došao na prvo mjesto ATP ljestvice. Ovo mu je 276. tjedan na broju jedan. Deset više ima Pete (PIT) Sampras, a na vrhu vječne liste je Roger Federer s 310.

Rafael Nadal je pao na drugo mjesto, Federer je ostao treći, a finalist Australian Opena Dominic Thiem je na četvrtom mjestu preskočio Danila Medvedeva.

Borna Ćorić je pokvario, a Marin Čilić popravio plasman za dva mjesta. Ćorić je sad 30., a Čilić 37. Ivo Karlović je 121., popravio se za tri mjesta. Na ljestvici za igru parova Ivan Dodig je skočio s 13. na 8., Mate Pavić s 18. na 15., a Franko Škugor s 35. na 33. mjesto. Pao je samo Nikola Mektić, pobjednik Australian Opena u mješovitim parovima koji se ne boduju za ATP ljestvicu s 15. je došao na 20. mjesto.

Pobjednica Australian Opena, Amerikanka Sofia Kenin, skočila je s 15. na 7. mjesto WTA ljestvice i prvi put u karijeri je među 10 najboljih. Australka Barty je ostala na vrhu, Rumunjka Halep je na drugom mjestu preskočila Čehinju Karolinu Pliškovu, Ukrajinka Svitolina se popela s 5. na 4., a Švicarka Benčić sa 7. na 5. mjesto.

Petra Martić pala je s 14. na 15., a Donna Vekić s 20. na 23. mjesto. Na ljestvici za igru parova Darija Jurak se popravila za dva mjesta i sad je 32.