Novi snijeg duž obale, u Zagori i na otocima

0
Foto: pixabay.com

Od jutra pada snijeg duž obale, ali i u Dalmatinskoj zagori.

Ima ga na otocima Hvaru, Braču, Visu, u Split, ali i na širem splitskom području od Omiša do Trogira. Građani i vozači upozoravaju se na moguću poledicu i ledenu kišu.

U cijeloj Istri pada slab snijeg pa čak i uz obalu, gdje je primjerice u Puli i okolici, došlo do stvaranja tanjeg snježnog pokrivača.

Snijega ima i na jugu. Nakon kratkotrajnog razvedravanja u srijedu, u četvratak je na pojedinim predjelima županije ponovno počeo padati snijeg. Prema podacima koji su dostavljeni Stožeru za civilnu zaštitu Dubrovačko-neretvanske županije na Pelješcu i Korčuli su proglašeni zimski uvjeti, a na terenu su po dvije ekipe koje obavljaju posipanje ceste sa solju zbog najavljene ledene kiše. Snijeg pada i u Konavlima no zasada se zadržava samo na Konavoskim brdima gdje su na snazi zimski uvjeti.

U Dubrovniku je posipanje napravljeno jučer, a danas su posute županijske ceste u Dubrovačkom primorju. Na predjelu Neretve ceste su posute sinoć, a na zbirnim točkama diljem županije čekaju pripremljeni kamioni za daljnje intervencije.