Novo Vrijeme Apfel putuje u Lisabon Sportingu i Benfici!

0
Foto: Matko Begović

Novo Vrijeme Apfel će u Elitnom krugu UEFA Futsal Lige prvaka igrati u Lisabonu s Benficom, Sportingom i ruskim Sibiryakom, odlučeno je ždrijebom u Nyonu.

Sporting je domaćin, a Benfica nositelj skupine. Iz trećeg “pota”, u kojem su i sami bili, Makarani su dobili ruski Sibiryak. Igrat će se od 13. do 18. studenog.

Iznimno teška grupa. Benfica i Sporting su sama krema europskog futsala. Usto su domaćini što nam dodatno otežava posao. Ali ovo nam je nagrada, bit ćemo maksimalno spremni pokazati sve što možemo. Idemo skupo prodati kožu u Lisabon, rekao je za Radio Dalmaciju trener Novog Vremena Apfel Teo Strunje.

Želja svlačionice je bila Lisabon, a dobili smo i najspektakularniju skupinu. Gradsko rivalstvo Benfice i Sportinga jedno je od najvećih u svijetu sporta. Od pionira do prve momčadi, pa i u futsalu. Sibiryak gaji rusku školu, ali ima određenih problema ove sezone. Očekujem da s njima možemo igrati, a nadam se da će Portugalci biti zaokupljeni međusobnim dvobojem pa ih možda uspijemo iznenaditi. Realno, mi smo s tri pobjede u Makarskoj već nadmašili očekivanja. Svaka pobjeda u Lisabonu bila bi ravna plasmanu na Final Four, kazao nam je sportski direktor Borislav Vuković.

Evo svih skupina Elitnog kruga, čiji će pobjednici ići na Final Four.

Skupina A, Kaunas: Inter (Španjolska, branitelj naslova), Dobovec (Slovenija), Halle-Gooik (Belgija) Vytis (Litva)

Skupina B, Barcelona: Ugra Yugorsk (Rusija), Barça (Španjolska), Ekonomac Kragujevac (Srbija), Record Bielsko-Biała (Poljska)

Skupina C, Lisabon: Benfica (Portugal), Sporting (Portugal), Sibiryak (Rusija), Novo Vrijeme Makarska (HRVATSKA)

Skupina D, Chrudim: Kairat Almaty (Kazahstan), Chrudim (Češka), Lida (Bjelorusija), A&S Futsal Pescara (Italija)