Obavijest policije uoči održavanja Ultre

0
Foto: splitsko-dalmatinska-policija.gov.hr

Tijekom petka, subote i nedjelje ( 12/13., 13/14. i 14/15. srpnja)  u Splitu, na prostoru sportskog kompleksa Park Mladeži održat će se javno okupljanje pod nazivom Ultra Europe 2019.

U utorak, 16. srpnja javno okupljanje se nastavlja održavati na otoku Hvaru, Grad Hvar, u prostoru hotela Amfora.

Ovisno o intenzitetu pješačkog prometa u zoni javnog okupljanja u Splitu, policijski službenici će po potrebi privremeno ograničiti kretanja vozila, i to u:

  • dijelu ulice Hrvatske mornarice (od ulice Domovinskog rata do ulice Ante Starčevića)
  • ulici Put Brodarice
  • ulici Mike Tripala
  • kod raskrižja ulice Mike Tripala i ulice Velimira Terzića.

O potrebi privremenog zatvaranja prometnica policija će izvijestiti  javnost. Tijekom privremenog zatvaranja prometnica promet će biti omogućen autobusima javnog gradskog prijevoza, vozilima stanara, vozilima žurnih službi i taxi vozilima.

Policija savjetuje građane da tijekom trajanja javnog okupljanja, od petka do nedjelje, posebno u vrijeme najvećeg intenziteta prometa izbjegavaju prometovanje prometnicama u užoj zoni stadiona. Također, s obzirom na očekivani povećani intenzitet prometa, molimo građane za dodatno strpljenje i da na terenu prate upute i zapovijedi policijskih službenika vezano uz alternativne pravce kretanja u slučaju  blokade prometa.

Također, u cilju neometanog pristupa vozila žurnih službi širem prostoru javnog okupljanja i u cilju protočnosti prometa, policija dodatno ukazuje građanima na obvezu da se pridržavaju propisa vezanih uz parkiranje osobnih vozila, te da ista ostavljaju i parkiraju isključivo na mjestima koja su za to predviđena, jer će u suprotnom ista biti uklonjena sukladno zakonu.

Obzirom da se na javnom okupljanju očekuje veliki broj posjetitelja, policija savjetuje posjetitelje da na javno okupljanje sa sobom ne nose vrijedne predmete, odnosno da novac i predmete kao što su primjerice mobiteli i tehnika, te novčanike i osobne dokumente stalno drže pod nadzorom kako bi izbjegli mogućnost gubitka ili krađe istih.

Policija će  sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, prije, za vrijeme i nakon održavanja javnih okupljanja vršiti snimanje na mjestima javnih okupljanja i prilaznim pravcima.

Mole se građani i posjetitelji javnog okupljanja da poštuju smjernice, upozorenja i zapovijedi policijskih službenika kako u prometu tako i na mjestima javnih okupljanja, stoji u priopćenju splitske policije.