Obavljen ždrijeb grupne faze nogometne Lige prvaka

0
Foto: Pixabay

U Istanbulu je obavljen ždrijeb grupne faze nogometne Lige prvaka. U skupini A će igrati Manchester City, Paris Saint-Germain, Leipzig  i Club Brugge, u skupini B Atletico Madrid, Liverpool, Porto i Milan, u skupini C Sporting Lisabon, Borussa Dortmund, Ajax i Bešiktaš, u skupini D Inter Milano, Real Madrid, Šahtar Donjeck i Šerif Tiraspol.

U skupini E su Bayern, Barcelona, Benfica i Dinamo Kijev, u skupini F Villareal, Manchester United, Atalanta i Young Boys, u skupini G Lille, Sevilla, Salzburg i Wolfsburg, a u skupini H branitelj naslova Chelsea, Juventus, Malmo i Zenit na čijem će se stadionu u Sankt Peterburgu igrati finale 28. svibnja sljedeće godine. Prvo kolo grupne faze na rasporedu je 14. i 15. rujna.

Nagradu za igrača godine dobili su Alexia Putellas iz Barcelone i vezni igrač Chelsea i talijanske reprezentacije Jorginho, a nagradu za najbolje trenere Lluis Cortes iz Barcelone i Thomas Tuchel iz Chelsea.

Najbolji vratari godine su Sandra Panos iz Barcelone i Edouard Mendy iz Chelsea, najbolji braniči Irena Paredes iz Paris Saint-Germaina i Ruben Dias iz Manchester Citya , najbolji vezni igrači Alexia Putellas iz Barcelone i N’Golo Kante iz Chelsea, a najbolji napadači Jenni Hermoso iz Barcelone i Erling Haaland iz Borussije Dortmund.