Obračun kod O.K. Banovine

0
Foto: PR

Predsjednik splitskog Gradskog kotara Bačvice Tomislav Zaninović iznio je nove optužbe protiv gradskog vijećnika iz Popravi grad, Ante Zoričića  u raspravi oko sportskog centra Baterija.

Zaninović je optužio  Zoričića da je koristeći položaj gradskog vijećnika, zbog privatnih interesa minirao već odobreni gradski projekt od 1,2 milijuna kuna za sportski centar Baterije:

-„ U ostvarenju njegovih planova idealna situacija je bila da su tereni zapušteni, prazni i prepušteni propadanju zbog toga što ima za cilj prenamjenu ogromne susjedne parcele iz javnog parka u zonu stambene izgradnje.  Iz zahtjeva za promjenu GUP-a koji je obitelj Zoričić podnijela jasno je da mu je cilj dovesti investitora koji će na toj parceli od sedam tisuća kvadrata napraviti novu Lazaricu, pri čemu bi Zoričić na račun male barake zaradio ogroman novac ili nekoliko stanova u novoj zgradi“, izjavio je  Zaninović za RD.

Odgovarajući na ove  optužbe, Zoričić je pozvao Tomislava Zaninovića da dođe u utorak u 11 sati  u Banovinu te da se  pokažu svi dokumenti vezani za traženu izmjenu GUP-a. Evo njegove izjave za Radio Dalmaciju:

– „Kada bih sada objašnjavao ovu Zaninovićevu veliku optužbu, značilo bi da sam upao u njegovu mrežu. Napravit ću nešto što nije uobičajeno, ali će svakako rezultirati nečijim odlaskom. Pozivam Tomislava Zaninovića u utorak u 11 sati u veliku vijećnicu u Banovini gdje ćemo uz novinare pokazati sve dokumente vezane za traženu izmjenu GUP-a. Ako se pokaže da su te parcele uzajamno vezane, kako on tvrdi, i da bi izmjena GUP-a na bilo koji način omogućila građevinskom lobiju da nešto gradi na postojećim terenima, istog ću trenutka dati ostavku na mjesto gradskog vijećnika. Ako se pokaže da je on lagao, neka odstupi s mjesta predsjednika Vijeća kotara Bačvice“, izjavio nam je Zoričić.