Od ponedjeljka školarci u klupama u Splitsko-dalmatinskoj županiji

0
Foto: pixabay.com

Djeca u svim školama u Splitsko-dalmatinskoj županiji od ponedjeljka će ići na nastavu u školske klupe, po preporuci nadležnog ministarstva, kazao je za Radio Dalmaciju načelnik Stožera civilne zaštite splitsko-dalmatinske županije Damir Gabrić.

Gabrić je dodao da će se dati obveza ravnateljima škola da u suradnji sa školskim liječnicima i epidemiolozima prate stanje. Ako se epidemiološka slika u školama pogorša, zatražit će od osnivača prelazak na drugi model nastave, o čemu će onda odlučivati Stožer, kazao nam je Gabrić.

Evo i priopćenja županijskog stožera:

Stožer Civilne zaštite u Splitsko-dalmatinskoj županiji na svojoj 7. sjednici održanoj 5. studenog raspravljao je o načinu organizacije nastave za sve osnovne i srednje škole u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Zaključak Stožera je da se nastava od 8. studenoga 2021. provodi po Modelu A uz striktno pridržavanje svih Uputa za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti COVID-19 koje je izdao HZJZ.

O zaključku županijskog Stožera, Grad Split je u svojstvu osnivača obavijestio sve ravnatelje splitskih osnovnih škola. O povratku u školske klupe i ovim putem obavještavamo sve roditelje i njihove osnovce.

Sve eventualne promjene modela ovise o procjeni daljnje epidemiološke situacije i odlukama Stožera, o čemu će škole i građani biti pravovremeno informirani.