Odbačena prijava protiv Ljube Pavasovića

0
Foto: Hina

Splitsko Općinsko državno odvjetništvo odbacilo je kaznene prijave protiv predsjednika Nadzornog odbora Hajduka Ljube Pavasovića Viskovića, osumnjičenog za prijetnju, izazivanje nereda i nasilničko ponašanje na utakmici Hajduk-Dinamo 19. rujna na Poljudu.

Utakmicu Hajduk-Dinamo sudio je Bruno Marić, koji je podnio  kaznenu prijavu. Kako je u ponedjeljak objavljeno na službenoj stranici splitskoga Općinskoga državnog odvjetništva, gdje se ne navode imena, iz rezultata izvida proistječe kako ne postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik počinio kazneno djelo prijetnje i izazivanja nereda, a kaznena prijava zbog nasilničkog ponašanja odbačena je jer se prijavljenim ponašanjem okrivljenika ne ostvaruju bitna obilježja kaznenog djela nasilničkog ponašanja. Nakon što je ODO zaprimio prijavu nogometnog suca protiv predsjednika NO toga kluba zbog kaznenog djela prijetnje, a zatim kaznenu prijavu podnesenu po opunomoćeniku zbog izazivanja nereda i nasilničkog ponašanja, provedeni su detaljni izvidi radi provjere navoda u prijavama, objašnjava ODO.

U kaznenim prijavama navedeno je da je osumnjičeni nakon nogometne utakmice preko treće osobe zaprijetio nogometnom sucu te da je svojim agresivnim nastupom potaknuo publiku na nasilje usmjereno prema podnositelju prijave (Marić), a svojim drskim ponašanjem na javnome mjestu podnositelja prijave doveo u ponižavajući položaj jer ga je omalovažio fizičkim i verbalnim napadom, navodi splitski ODO. (Hina)