Odgođen i Svjetski gimnastički kup u Osijeku

0
Foto: Hrvatski gimnastički savez

U nizu sportskih događaja koji su odgođeni zbog pandemije koronavirusa našao se i Svjetski gimnastički kup u Osijeku koji se trebao održati od 18-21. lipnja.

Nastavno na situaciju otkazivanja sportskih natjecanja, odlučili smo odgoditi i World Challenge Cup Osijek 2020. Trebao se održati od 18. do 21. lipnja ove godine, ali uslijed pandemije koronavirusa i novonastale situcije, neće biti moguće održati natjecanje tada, otkrio je Vladimir Mađarević, sportski direktor turnira i dopredsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza.

Za sada je namjera prebaciti turnir za rujan. Trenutačno smo u pregovorima, očekujemo još potvrde osječke arene Gradski vrt i hotela u tom zadanom terminu koji bi htjeli. Naravno, i potvrdu Svjetske gimnastičke federacije za taj novi termin. Čim budemo znali nešto više, javit ćemo svima nove termine. Ovdje je riječ o velikom okupljanju, riječ je o punom gledalištu Gradskog vrta dva dana za redom, o 5.000 ljudi, riječ je o događaju koji već treću godinu za redom prati FeelGood Weekend festival, javno izvlačenje startnih brojeva u Parku kralja Petra Krešimira IV, gdje se u dva dana zabavnih sadržaja u centru Osijeka okuplja više desetaka tisuća ljudi. Tako da to sve nikako neće biti moguće u periodu prije ljeta kako je do sada bilo planirano, dodao je Mađarević koji sa svojim timom užurbano radi na novom datumu turnira.

Novi datum traži i Svjetski kup u bugarskoj Varni budući da je Svjetska gimnastička federacija upravo objavila kako se turnir zbog svjetske pandemije neće održati u predviđenom terminu od 14. do 17. svibnja.

Podsjetimo, ove godine je u sportskoj gimnastici održan samo jedan turnir iz serije Svjetskih kupova, onaj u veljači u Melbourneu. Nakon njega najbolje svjetske gimnastičare ugostio je Baku, no turnir je prekinut uoči finala u kojima su trebali nastupiti hrvatski reprezentativci Filip Ude i Tijana Korent.

Oni, kao i svi naši vježbači vjeruju kako će sve ovo što se trenutačno događa ubrzo biti iza njih i kako će spremni dočekati svoj najdraži turnir – DOBRO World Cup Osijek, objavio je Hrvatski gimnastički savez.