Odgođena odluka o Crnoji, neće biti na prvoj sjednici Vlade

0

Odluka o političkoj sudbini ministra branitelja Mije Crnoje biti će objavljena nakon sjednice vlade u četvrtak, a sam Crnoja neće biti na toj sjednici, doznaje se iza jedan sat poslije ponoći iz vladinih izvora.

Tijekom 11-osatnog sastanka u Banskim dvorima na kojem su bili premijer Tihomir Orešković, dvojica potpredsjednika vlade Tomislav Karamarko i Božo Petrov te sam ministar Crnoja, sudionici sastanka razgovarali su o situaciji nastaloj nakon objavljivanja u javnosti informacija koje Crnoju povezuju s nekim aferama.

Nakon što je Crnoja ranije podastro dokumentaciju koja se odnosi na sporne slučajeve vladini pravni stručnjaci su je razmatrali, a kako se doznaje biti će pozvani i neovisni pravni stručnjaci koji će također pregledati dokumentaciju i napraviti sažetke. Na temelju izvješća pravnih stručnjaka premijer i dvojica potpredsjednika trebali bi donijeti konačnu odluku o ostanku ili odlasku Mije Crnoje s dužnosti ministra branitelja, izvijestio je izvor iz vlade.

Crnojinu ostavku zatražila je i saborska oporba, nakon medijskih napisa da je ministar prijavio lažno prebivalište i da je više puta prijavljivan zbog fizičkog nasilja, a postavilo se i pitanje korištenja namjenski dobivenog kredita za izgradnju obiteljske kuće.

Premijer Orešković ranije je poručio da se želi naći s Crnojom i da će potom imati stajalište o tome, dok je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio da će Crnoja, ako je nešto pogriješio, sigurno biti sankcioniran. Predsjednik Mosta Božo Petrov je, na opaske da je Crnoja sam priznao da je namjenski dobiveni kredit za izgradnju obiteljske kuće oročio, rekao da znaju kako bi postupile osobe koje predstavljaju Most, pa očekuju da tako postupi i druga strana.(Hina)