“Odloži smeće, sadi cvijeće”

0
Foto: pixabay.com

Tradicionalni Sajam cvijeća u Splitu, održat će se po 43. put, pod motom “Odloži smeće, sadi cvijeće”, a ovoga puta biti će obogaćen sajmom obrtništva. Cjelokupna manifestacija održava se na dvije lokacije: Podrumi Dioklecijanove palače i park Đardin, a glavni oganizator je Udruženje obrtnika Split.

Posjetitelje očekuje niz lijepih iznenađenja – od natječaja za najlipšu fotogorarfiju vrta, balkona ili ponistre, koji je otvoren do 02. svibnja 2018. godine, gdje vas očekuju novčane nagrade (uratke možete slati na uo.split@hok.hr), preko besplatnih radionica  i za koje se također možete prijaviti e-mailom.

Radionice su redom: – 05. svibnja u 16 sati – Radionica na temu „Izrada vrtova u staklu“ koju će odraditi gđa. Davorka Bobanović iz Udruge “Viola Odorata”;
– 06. svibnja u 16 sati – očekuje vas bogato predavanje o boungevilli od gospodina Denisa Bojčića koji ima unikatnu zbirku u Europi, nastalu križanjem ovog divnog cvijeta;
– 06. svibnja u 12 sati vas pozivamo da sa svojom djecom dođete u park Đardin gdje će Edita Merćep i Davorka Bobanović odraditi radionicu namjenjenu djeci „Kako napraviti buketić“;
– 07. svibnja u 16:00 sati – radionica pod nazivom “Kokedama – način dekoracije”, koju će odraditi gđa. Davorka Bobanović iz udruge Viola Odorata.
Paralelno će se u Đardinu održati natjecanje za građane koju organizira „RERA“, a radi se o natječaju za najlipšu splitsku tortu koju će građani donijeti na kušanje.
Upravo u Đardinu odvijat će se i Sajam obrtništva gdje će se svoj radi i proizvode prezentirati dvadesetak zanatskih i drugih radnji sa područja cijele države!
U sklopu sajma cvijeća organizira se i međunarodno florističko natjecanje s izuzetno jakim europskim natjecateljima iz Mađarske, Nizozemske, Poljske, Belgije, Slovenije, Danske, Norveške te licenciranim stručnim sucima. Također ugostit ćemo svjetski poznatog florističkog fotografa koji će popratiti ovaj događaj! Podrumi Dioklecijanove palače biti će otvoreni za javnost od 05. svibnja do 07. svibnja  od 09:00 – 20:00 sati.