Odmorite se u 2017. – imate 45 prilika!

0

Nema bolje, nema ljepše, nego spojit godišnji s blagdanima, a može i blagdan s godišnjim! 🙂

2016. nam po tom pitanju nije baš bila nešto naklonjena no zato će nam 2017. nadoknaditi sve propušteno. Naime, ova godina nudi nam čak 45 slobodnih dana jer dosta blagdana „pada“ na radne dane, a prva prilika je već u petak kad slavimo Sveta tri kralja. Dakle, uz četiri dana GO možete navući čak devet dana bez posla, od 31. prosinca do 9. siječnja uz uključena i dva vikenda.

U veljači i ožujku nastupa mali odmor od odmora :), a onda stiže Uskrs (Uskršnji ponedjeljak – 17. travnja) i Praznik rada (ponedjeljak, 1. svibanj).

Što se lipnja tiče, radujemo se Tijelovu koje pada u četvrtak, 15. lipnja i Danu antifašističke borbe točno sedam dana kasnije, 22. lipnja.

Do sredine kolovoza opet odmor od odmora jer Dan državnosti 25. lipnja pada u nedjelju, a  Dan domovinske zahvalnosti je u subotu, 5. kolovoza. Onda nam stiže 15. kolovoz, utorak, Velika Gospa i eto nove prilike za kemijanje!

Za Dan neovisnosti opet ćorak jer 8. listopad je nedjelja ali zato ćemo spojiti sve što se spojiti da kad nam dođu Dan svih svetih (1. studenoga, srijeda), Božić (25. prosinca, ponedjeljak) i Sveti Stjepan (26. prosinca, utorak).  Tu je i Nova godina, a mnogi neće morati raditi niti na Silvestrovo s obzirom na to da pada u nedjelju.

Ako znamo da je zakonski minimum godišnjeg odmora četiri tjedna, ispada da oni spretni 20 dana godišnjeg mogu pretvoriti u čak 45 slobodna dana.

Državni blagdani u Hrvatskoj u 2017. godini

Nova godina – Nedjelja

Bogojavljanje ili Sveta tri kralja – Petak

Uskrs – Nedjelja

Uskršnji ponedjeljak – Ponedjeljak

Praznik rada – Ponedjeljak

Tijelovo – Četvrtak

Dan antifašističke borbe – Četvrtak

Dan državnosti – Nedjelja

Dan domovinske zahvalnosti – Subota

Velika Gospa – Utorak

Dan neovisnosti – Nedjelja

Dan svih svetih – Srijeda

Božić – Ponedjeljak

Sveti Stjepan – Utorak