Održan humanitarni koncert „Ivo Gamulin Gianni i gosti“ u HNK – Split

0

Tri bisa, publika na nogama, David Eliot poslije koncerta : „Good job, good job!“. Žena mužu koji ju je čekao nakon koncerta ispred teatra: „Šteta šta nisi bija, nemaš pojma šta si propustija“. Muž: „Bija san u pauzi! :)“. Sve su to s naše strane doživljene nepobitne činjenice zadovoljnih sudionika održanog humanitarnog koncerta u splitskom HNK gdje su zvijezde večeri bili tenor Ivo Gamulin Gianni i njegovi gosti, a sve za plemeniti cilj – prikupljanje sredstava za otvaranje Centra za psihološku potporu ženama oboljelim od karcinoma.

{mp3}Reportaze/ivo_gamulin_i_gosti_2012_smiljana{/mp3}

…kazala nam je tajnica Udruge Klub žena liječenih na dojci Split, Smiljana Rađa.

Osim Kluba žena liječenih na dojci Split, organizatori koncerta su bili i splitski Rotary club na čelu sa predsjednikom Željkom Jerkovom:

{mp3}Reportaze/ivo_gamulin_i_gosti_2012_jerkov{/mp3}

Tko su glazbenici koji su splićanima priredili vrhunski blagdanski doživljaj ? U ulozi domaćina bio je dakle Ivo Gamulin Gianni, a prijatelje koje je pozvao su Doris Dragović, Pastora Soler, španjolska zvijezda lakih nota, te američki soul pjevač David Eliot, Grammyjevac i sin legendarne Dionne Warwick, te Akademski zbor Filozofskog fakulteta u Zagrebu Concordia Discors‘ ao i revijski orkestar pod ravnanjem dirigenta Tomislava Fačinija. Bila je to noć puna predivnih svjetskih i domaćih hitova od božićnih do svjetovnih : „You raise me up“, „Sole mio“, „Amazing Grace“, „Besame mucho“, „Aleluja“, „Silent Night“, pa do naših pjesama „Vilo moja“, „Malo mi za sriću triba“ i drugih. Gamulin je s gostima pjevao na engleskom, talijanskom, španjolskom i hrvatskom. No najviše ovacija pobrao je njegov duet s španjolskom divom „Adios para siempre“, kao i bis „Con te partiro“. Evo što nam je kazao odmah nakon trećeg bisa:

{mp3}Reportaze/ivo_gamulin_i_gosti_2012_gamulin{/mp3}

Na sreću, sve prisutnija Doris Dragović, također je bila zadivljena atmosferom u splitskom teatru:

{mp3}Reportaze/ivo_gamulin_i_gosti_2012_doris{/mp3}

(Reporter: Joško Bonaći, FOTO: D.KLARIĆ / CROPIX)