Oliver i Gibonni pokorili Porin

0
Foto: PR

Na svečanoj ceremoniji u zagrebačkom klubu Matis objavljeni su finalisti 24. izdanja Glazbene nagrade Porin.

Biračko tijelo je tako u prvom krugu glasovanja odabralo po tri izvođača i skladbe, odnosno njih pet u kategorijama za album i pjesmu godine, a favorite su birali u 33 kategorije.

Prema glasovima struke najviše nominacija osvojio je album Familija Olivera i Gibonnija. Od 12 nominacija njih pet, Oliver i Gibonni osvojili su za album godine, album pop glazbe, najbolju vokalnu suradnju za pjesmu Sreća, produkciju i snimku dok je u pojedinačnoj konkurenciji Oliver Dragojević osvojio četiri nominacije za skladbu Gdje to piše?, a Gibonni tri za skladbu Udica.

Slijedi ih Matija Dedić s pet nominacija koliko je u kategorijama klasične glazbe osvojio i Cantus ansambl za album Cantus live(s) – 15 godina Cantus ansambla.

Po četiri nominacije dobili su Detour, Elemental, Mia Dimšić, Zagrebačka filharmonija i dirigent Pavle Dešpalj te Zbor i Simfonijski orkestar HRT-a.

Riječki rokeri Let 3 imaju tri nominacije, a njihov album Angela Merkel …. nominiran je i u kategoriji za album godine gdje su mu konkurencija Detour, Oliver & Gibonni, Elemental i Sara Renar.

Renar je ujedno osvojila dvije nominacije za album Tišina, a isto toliko dobili su Massimo, Igor Geržina, Parni Valjak, Damir Kedžo i Antonela Doko, koja je između ostalog nominirana za najbolju žensku vokalnu izvedbu kao i za najboljeg novog izvođača gdje joj konkuriraju Mario Petreković i Zrinka Posavec.

U kategoriji najboljeg albuma zabavne glazbe nominacije su dobili Tereza Kesovija, Hrvoje Hegedušić i Jelena Rozga, a Jacques Houdek ove je godine nominiran za najbolji album tamburaške glazbe Tko je, srce, u te dirn’o?.

Porin se održava 17. ožujka u splitskoj Spaladium Areni. Tko će osvojiti Porinovu statuu odlučit će glasačko tijelo u drugom krugu glasovanja kada će morati izabrati najbolje od najboljih.