Olmissum u Elitnom krugu futsal Lige prvaka

0
Foto: RD

I ove će godine hrvatski futsal imati svog predstavnika u Elitnom krugu Lige prvaka.

Nakon 3:1 protiv srpskog Fona u srijedu i 6:0 protiv austrijskog Diamanta u četvrtak, Omišani su u subotu razveselili pune tribine dvorane Ribnjak s 5:0 (1:0) protiv armenskog Lea.

Armenski je golman Zakaryan bio kao na streljani. Najzaslužniji je što je njegova momčad držala 0:0 sve do završnice prvog poluvremena. U 17. minuti Matej Horvat je prošao po desnoj strani i desnom nogom zakucao loptu u mrežu.

U nastavku je sve bilo puno lakše. Josip Jurlina je u 25. minuti iskoristio poklon armenskog igrača i s 9 metara pogodio za 2:0. U 28. je Hrstić na lijevoj strani zavaljao svog čuvara i lijevom nogom pogodio suprotni kut. 9 minuta prije kraja Antonio Sekulić je izborio kazneni udarac koji je realizirao njegov imenjak Antonio Juretić.

Prešli su Armenci na igru s „letećim golmanom“ što je nakon samo 39 sekundi iskoristio Jurlina i zabio sa svoje polovice igrališta. Na skandiranje s tribina, trener Duje Maretić u završnici je umjesto sjajnog, ali u ovoj utakmici gotovo nezaposlenog Josipa Bilandžića poslao na gol iskusnog Božidara Baučića.

16 najboljih malonogometnih momčadi Europe ždrijebom će biti podijeljeno u 4 skupine po 4. Samo će se pobjednici skupina plasirati na završni turnir.