Olujno jugo stvara probleme

0

Olujno jugo stvara probleme na moru i kopnu. Zbog ovakvog vremena Meteoalarm je izdao narančasto i žuto upozorenje za područje Hrvatske zbog obilnih kiša koje donose bujice i poplave.

Na riječkom, dubrovačkom i splitskom području mogući su i jaki udari vjetra. Zbog jakog juga, srednje brzine 45 kilometara na sat, na udare i 65 do daljnjega je u prekidu trajektna linija Sumartin – Makarska.

Gradski centar Osejava javlja kako je Meteoalarm za područje Makarske, Makarskog primorja i šire, prognozirao narančastu opasnost. Narančasta opasnost upozorava na opasno vrijeme. Neuobičajene vremenske prilike su prognozirane. Građani se pozivaju na oprez te na redovito praćenje informacija o očekivanim meteorološkim uvjetima.

Hrvatski autoklub javlja da se zbog jake kiše na autocesti A1, između čvora Sveti Rok i tunela Sveti Rok, vozi uz ograničenje brzine od 80 kilometara na sat.

U prekidu su katamaranske linije: Novalja-Rab-Rijeka, Split-Vis, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Korčula-Hvar-Split, Jelsa-Bol-Split te brodska Mali Lošinj-Unije-Susak.