Onečišćenje mora na plaži u Dubrovniku

0
Foto: Wikipedia

Dubrovačko-neretvanska županija, Upravni odjel za zaštitu okoliša i prirode, upozorila je javnost da je na plaži Hotela Dubrovnik Palace u Dubrovniku, došlo do kratkotrajnog onečišćenja mora fekalnim vodama.

Prema obavijesti Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije, od 02. lipnja 2016. godine, tijekom prvog ispitivanja mora prema Programu utvrđivanja kakvoće mora na morskim plažama Dubrovačko-neretvanske županije u 2016. godini, rezultati analize mora na plaži Hotela Dubrovnik Palace u Dubrovniku, uzorkovani 01. lipnja 2016. godine, prelaze granične vrijednosti za mikrobiološki parametar Escherichia coli.

Sukladno Uredbi o kakvoći mora za kupanje, članci 23. i 24., uzorkovanje mora će se ponavljati do prestanka onečišćenja. O onečišćenju je obavještena Inspekcija zaštite okoliša i ostale nadležne inspekcije.

Obzirom da uzorak mora na plaži Hotela Dubrovnik Palace u Dubrovniku, zbog onečišćenja fekalnog porijekla, ne udovoljava uvjetima Uredbe, ne preporučuje se kupanje do daljnjih obavijesti, stoji u priopćenju.