Optužnica zbog smrti mladog Splićanina

0
Foto: Hina
Splitsko Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 33-godišnjaka koji je, sredinom studenoga, “pristajući da ga teško tjelesno ozlijedi” izudarao 20-godišnjeg Splićanina što je dva tjedna kasnije u bolnici podlegao ozljedama.

“Okrivljeniku se stavlja na teret da je 18. studenog 2015. na području Županije splitsko-dalmatinske; pristajući da ga teško tjelesno ozlijedi; šakom udario u glavu oštećenika (1995.) nakon čega je on izgubio svijest i pao na pod. Nedugo nakon što se oštećeniku svijest vratila, okrivljenika se tereti da ga je najmanje dva puta udario u lice nakon čega je on ponovo izgubio svijest i pao na pod”, priopćilo je tužiteljstvo na svojoj internetskoj stranici.
Navode da je prilikom pada 20-godišnjak udario glavom u betonsku podlogu i zadobio teške i po život opasne tjelesne ozljede – razderotinu zatiljka, krvni podljev mekog oglavka zatiljno i akutno krvarenje ispod tvrde moždanice – zbog kojih je preminuo 1. prosinca 2015. u Kliničkom bolničkom centru Split.
U optužnici je predloženo da se protiv 33-godišnjaka produlji istražni zatvor, kažu u tužiteljstvu.
Teško ozlijeđeni mladić preminuo je nakon što je gotovo dva tjedna boravio u Jedinici intezivnog liječenja splitskog KBC-a, gdje je u induciranoj komi bio priključen na respirator.
Mediji su nakon njegove hospitalizacije pisali da ga je pretukao poznanik koji ga je potom i doveo u bolnicu. Policajci su nešto kasnije zbog moguće povezanosti s ovim događajem uhitili 33-godišnjaka i 25-godišnjaka koje su nedaleko bolnice zatekli u automobilu. Stariji muškarac je ostao na kriminalističkoj obradi, dok je mlađi pušten jer navodno nije sudjelovao u ozljeđivanju 20-godišnjaka. (Hina)