Oreščanin: Dobit ćemo nekoga iz vodeće petorke, možda već u Osijeku!

0
Foto: Robert Matić/hajduk.hr

Osijek i Hajduk u 15 sati na Gradskom vrtu igraju najzanimljiviju utakmicu 19. kola Hrvatske nogometne lige. Dvoboj je najavio trener Hajduka Siniša Oreščanin.

Momčad je u dobrom stanju. Malo smo se bolje upoznali u ovih mjesec dana, ali ne mogu reći da je baš sve spremno. Uvijek su te prve utakmice nakon priprema škakljive. Ako bude dobro svi kažu da su pripreme bile super, ako ne bude dobro onda će reći da nismo ništa radili. Momčad se bolje upoznala s našim zahtjevima i idemo u dobrom smjeru. Imamo poštovanje prema Osijeku koji radi dosta dobro. Imali su dva izlazna transfera, ali su se malo i pojačali. Očekujemo ga sličnog kao jesenas kad su nas Osječani tri puta pobijedili. Kući znaju biti goropadni i nametnuti se kroz agresiju, individualnu kvalitetu i snagu. Znamo što nas očekuje. Već smo i u Kupu, nakon samo 6 dana koje smo proveli zajedno, imali natruhe onoga što želimo. Pokušat ćemo se i u nedjelju nametnuti, kazao je Oreščanin.

Svaka utakmica nosi svoje, svaku želimo pobijediti. Pokušat ćemo se ušuljati u Europu. Gledao sam statistiku jesenske polusezone. Hajduk nije pobijedio nijednu od pet vodećih momčadi lige. Jedan od kratkoročnih ciljeva je da to pokušamo promijeniti. Ja se nadam da ćemo to uspjeti već u Osijeku, ali idemo utakmicu po utakmicu. Želimo vidjeti napredak momčadi, da to ide u dobrom smjeru. Ljudi u Splitu dobro razumiju nogomet, taj fluid se osjeća. Naravno da bi mi treneri htjeli da to što prije bolje izgleda kako bi momčad mogla u kontinuitetu ponavljati dobre rezultate. Ako se to počne događati, onda ćemo biti na putu da se ušuljamo u Europu. Ne ovisimo samo o sebi, ali još je puno kola i puno bodova. Dva puta se susrećemo sa svim protivnicima. Ako pohvatamo sve što smo zamislili, nadam se da možemo izboriti Europu, dodao je Oreščanin.