Osijek u znaku futsala

0

Osijek je od danas do nedjelje domaćin turnira 2. skupine europskih kvalifikacija za Svjetsko malonogometno prvenstvo u Kolumbiji.

Hrvatska reprezentacija u prvom kolu igra s Bjelorusijom, u petak ih očekuje kvalifikant Švedska, a u nedjelju Azerbajdžan. Po dvije prvoplasirane reprezentacije iz svih 7 skupina ulaze u doigravanje i na proljeće će (22.03. te 08-12.04.) u dvije utakmice dati europske predstavnike na Svjetskom futsal prvenstvu. Pobjednici skupina bit će nositelji ždrijeba u doigravanju.

Imamo dosta problema s ozljedama. Ranije je otpao Bajrušović, Matošević ne trenira još od prijateljskih utakmica s Japanom, a Marinovića uza sve napore nismo uspjeli osposobiti. To nije alibi, došli smo ovdje uzeti prvo mjesto i tako ćemo se i postaviti, rekao je za Radio Dalmaciju izbornik hrvatske malonogometne reprezentacije Mato Stanković i ocijenio protivnike koji Hrvatsku čekaju u Osijeku.

Bjelorusija je prava ruska škola, s 10 istih igrača u rotaciji. Dovoljna je opomena što je njihov prvak izbacio našeg u Ligi prvaka. Nedavno su tijesno izgubili od Italije. Napravit ćemo sve da dobro otvorimo turnir, prva je utakmica jako bitna zbog onoga što slijedi dalje. Švedska po svemu nije na nivou ostale tri reprezentacije. Volio bih da dvoboj s Azerbajdžanom izravno odlučuje o prvom mjestu u skupini, no možda i ne bude tako jer su u prijateljskim utakmicama s Bjelorusijom prije mjesec dana bili u egalu. Azerbajdžanaca u toj reprezentaciji skoro da i nema, pet Brazilaca, dva Rusa… Stalno su u vrhu europskog futsala, i klupskog i reprezentativnog.

Stanković se nada i dobroj atmosferi na tribinama. U Osijeku imamo sjajne uvjete, domaćini su se jako potrudili da nam u svemu ugode. Protiv Japana je bilo 2000 ljudi, nadam se da ćemo biti podržani i da će to biti jezičac na vagi da uzmemo prvo mjesto!

Raspored skupine 2, Osijek:

10.12. četvrtak

17.00 Azerbajdžan-Švedska

19.30 Hrvatska-Bjelorusija

11.12. petak

17.30 Bjelorusija-Azerbajdžan

20.00 Hrvatska-Švedska

13.12. nedjelja

17.00 Švedska-Bjelorusija

19.30 Hrvatska-Azerbajdžan