Osma humanitarna akcija Dobro srce studenata Splita

0
Foto: PR

Tradicionalna osma humanitarna akcija Dobro srce studenata Splita, u organizaciji Sveučilišta u Splitu, održat će se od utorka 13. do 20. prosinca.
Akciju su danas predstavili rektor Sveučilišta u Splitu prof.dr.sc. Šimun Anđelinović, povjerenik za mlade Splitsko-makarske nadbiskupije te studentski kapelan don Mihovil Prović, ravnatelj Studentskog centra Stenko Dell’Orco, predsjednik studentskog zbora Petar Ramljak i Mirjana Milić, predsjednica ASUS-a, Alumni udruge.

Humanitarnu akciju Sveučilište organizira u suradnji sa Studentskim centrom, Caritasom Nadbiskupije Split, te Uredom za pastoral mladih i Centrom za savjetovanje Sveučilišta u Splitu.

Tijekom akcije prikupljat će se nekvarljiva hrana, odjeća, higijenske potrepštine i igračke, a studenti i zaposlenici mogu svoj prilog dati u restoranima studentske menze Kampus, na Ekonomskom fakultetu, Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije, Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, Medicinskom fakultetu te u restoranima Indeks, i Hostel Spinut. Kutije za odlaganje bit će i na recepciji studentskog doma Dr. Franjo Tuđman

Na konferenciji je najavljen i humanitarni koncert Ansambla za suvremenu glazbu Umjetničke akademije S/UMAS kojeg Sveučilište organizira s udrugom „Most“. Koncert će se održati u Domu mladih 21. prosinca u 19 sati, a ulaznica je vrećica hrane koja će biti donirana korisnicima udruge „Most“.

Također, alumni udruga ASUS u suradnji s alumni udrugom Katoličkog bogoslovnog fakulteta „Teofil“ organizira humanitarnu akciju prodaje zagrljaja koja će se održati 19. prosinca od 17 do 19 sati u prodajnom centru Joker te u nedjelju 18. prosinca u 11 do 14 sati na Rivi.