Otkazan MoSt-ov buvljak: A di si ti?! odgađamo za postkorona vrijeme

0

Udruga MoSt na svom Facebook profilu objavila je kako će se nažalost ovogodišnja akciju “A di si ti?” otkazati.

Nažalost, zbog niza rizičnih faktora, primorani smo otkazati ovogodišnju akciju. Akcija sama po sebi, gubi smisao ako u nju nisu uključeni i naši korisnici. Kako su trenutno u našem Centru za beskućnike većinom starije osobe, sa značajnim zdravstvenim problemima i nekoliko izuzetno teških zdravstvenih situacija, zbog zaštite istih primorani smo otkazati sve aktivnosti u sklopu same akcije.”, napisali su iz Mosta. 
Akcija će se održati sljedeće godine, na novom mjestu i uz još veći broj sudionika!

Zahvaljujući svima vama, koji ste sudjelovali prošle godine, mogli smo pravovremeno reagirati na početku pandemije kupnjom zaštitne opreme, higijenskih potrepština, podnih higijenskih barijera i lijekova. Organizirali smo karantenu (24 sata) za sve korisnice i korisnike. Uredili smo prostor Centra (kuhinja, stolice, televizija, madraci, skladišni prostor, električne instalacije i sl). Sanirali smo prostor od poplave uzrokovane puknućem cijevi. Osigurali jednokratne pomoći za korisnike, a zadnju nabavku prehrambenih proizvoda obavili prošli mjesec. Trenutno uređujemo radionicu za Termo tisak koji će koristiti i korisnici Centra za beskućnice/ke, ali i mladi korisnici Centra podrške za djecu i mlade s problemima u ponašanju. Sve navedeno i više od toga, realizirali smo uz pomoć novca prikupljenog tijekom prošlogodišnje akcije.

Svi koji žele pomoći njihove korisnike ili rad Centra za beskućnice/ke, moći će se uključiti u donatorsku akciju tijekom prosinca koju će objaviti na njihovim društvenim mrežama i web stranicama.