Otvoren Tehnološki park- najveći EU projekt Sveučilišta u Splitu

0

Na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB) otvoren je projekt „Poduzetničkog inkubatora za visoke tehnologije Sveučilišta u Splitu– UNIST Tehnološki park.

Radi se o kapitalnom projektu za Sveučilište u Splitu, najveći do sada u gradu Splitu u iznosu od 20 milijuna kuna koji je osigurao 99% sredstava sufinanciranih iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Poziva ‘Razvoj poslovne infrastrukture’.

Predstavljanje projekta s preko 150 sudionika otvorio je gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara koji je stavio naglasak na važnost ovakvih projekata na kojima se može temeljiti budući razvoj Grada Splita i županije.

Upravo su dobiveni i realizirani projekti glavna okosnica razvoja Sveučilišta o Splitu koje je prepoznato kao najbolje sveučilište u Hrvatskoj i regiji, naglasio je rektor Šimun Anđelinović.

Riječ je o desetak velikih infrastrukturnih projekata pripremljenih za Sveučilište ukupne vrijednosti od preko 1 milijardu kuna.

 

Do kraja 2019. godine očekuje se prenamjena bivšeg studentskog doma u Spinutu sa 140 smještajnih jedinica za zaposlenike, 26 modularnih ureda, jednim co-working prostorom s 45 radnih mjesta i ostalim zajedničkim sadržajima za korisnike inkubatora.

Na predstavljanju su govorili i vodeći ljudi dviju najbrže rastućih tehnoloških tvrtki u srednjoj Europi – Mateo Perak direktor tvrtke Profico i Mate Rimac, direktor tvrtke Rimac automobili.