Otvorena izložba vojne industrije u Splitu – ASDA 2019

0
Foto: Radio Dalmacija

U Splitu je otvorena peta izložba naoružanja i vojne opreme ASDA 2019. U tri dana predstavit će se 185 izlagača iz 26 zemalja. U Splitu su stigle i 33 delegacije među kojima su neki ministri obrane te načelnici oružanih snaga partnerskih zemalja. Izložbu je otvorio ministar obrane Damir Krstičević.

Ovogodišnja ASDA najveća je do sada. Ova izložba potvrdila se kao prvorazredan poslovni događaj, mjesto upoznavanja s novim proizvodima i tehnologijama.” Ukazujući i na širi značaj izložbe za Hrvatsku, ministar je istaknuo kako je sigurnost Hrvatske kao članice NATO-a velika, no to ne znači da se svi koji su za nju zaduženi mogu opustiti, nego da trebaju razvijati sve potencijale odgovora na moguće prijetnje, kazao je Krstičević.

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban rekao je da ASDA predstavlja središnju  izložbu vojne opreme u srednjoj i jugoistočnoj europi, pokazuje potencijale naše obrambene industrije, ali i Splita te Županije.

Gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara naglasio je da je ASDA među najvažnijim sajmovima u Splitu, ali i cijeloj Hrvatskoj.