Ovaj Božić imaš priliku jednoj osobi ne samo uljepšati Božić, nego i promijenit život

0

Ona se zove Matea, ima 25 godina, a život joj se promijenio prije 9 godina kada je u obiteljskoj kući doživjela strujni udar. Umjesto da živi život punim plućima i da je brinu mladenačke brige, sa samo 16 godina cijeli život joj se preokrenuo. Nakon višemjesečne kome probudila se s trajnim fizičkim posljedicama ali bez oštećenja mozga zbog čega je zapravo ostala zarobljena u vlastitom tijelu. Matea ne može govoriti, hodati ni micati rukama, a svega je potpuno svjesna.Mogućnost komunikacije za nju bi bila ogromna životna promjena, a za to postoji rješenje – Tobii komunikator. Njezina obitelj pokrenula je humanitarnu akciju kako bi njihova Matea mogla opet komunicirati s vanjskim svijetom, a nadaju se ostvarenju još dva cilja:

Kupnje polovnog vozila s rampom za invalide jer Mateini roditelji za odlazak na svakodnevne rehabilitacije koriste staro vozilo koje nije prilagođeno za invalide, ali i prikupljanje sredstava za veoma skupe svakodnevne rehabilitacije koje su ključne za Mateu i njen oporavak.

Tobii komunikator prilagođen osobi za koju se nabavlja košta preko 130.000 kuna, a mi možemo pomoći Mateinim roditeljima da Tobii komunikator kupe za 49.000 kuna. Ova opcija je moguća samo ako se sredstva uplate do 20. prosinca.

Ovim putem molimo sve ljude dobre volje da podrže ovu akciju uplatom sredstava u skladu a vlastitim mogućnostima i tako jednoj divnoj osobi, ali i njenoj obitelji olakšaju teške životne uvjete u kojima su se našli.

Svaka pomoć je dobrodošla da pokrene lavinu dobrote ♥️

PODACI ZA UPLATU:

Podaci o primatelju:

HCK – Gradsko društvo Crvenog križa Split

Ruđera Boškovića 28, 21000 Split

IBAN: HR4924070001500015804 – OTP banka

Model: HR00

Poziv na broj primatelja: 21-45

Opis plaćanja: Pomoć za Mateu Lončar

Detalji o akciji:

Humanitarna akcija: Pomoć za Mateu Lončar

Jedan video koji pokazuje na koji način Matea komunicira zadnjih 9 godina…

Hvala svima od srca!