Pametne klupe na Trsteniku

0

Kotar Trstenik postat će bogatiji za 3 pametne klupe. U Ulici Borisa Papandopula postavljena je pametna klupa Steora Classic koja prikuplja sunčevu energiju solarnim panelima integriranim u sjedište klupe s izlaznim kapacitetom 100 W.

Dobivena energija pohranjuje se u Li-Ion baterijski sustav kapaciteta 190 Wh.

– Pohranjena energija troši se na: 2 x bežična punjača za pametne telefone i satove, 4 x brza USB punjača, LED ambijentalno osvjetljenje snage 8 W, Senzor temperature, tlaka i vlage u zraku, sustav hlađenja sjedišta i GPS lokator – opisuje Damir Barbir, predsjednik splitskog SDP-a i GK Trstenik.

U Ulicu Šime Ljubića, pored dječjeg igrališta, postavljena je pametna klupa Steora Cyclo, koja osim standardnih i navedenih funkcionalnosti pametne klupe, nudi i mogućnost parkiranja, punjenja te osnovnog popravka bicikli i romobila. Oprema za punjenje i servisiranje se nalazi u toolboxu koji se automatski otvara prislanjanjem pametnog telefona (s uključenom NFC opcijom) na oznaku N koja se nalazi na bočnoj stranici klupe.

– Otvaranjem poklopca dolazimo do seta istosmjernih adaptera za punjenje (12V /24V / 36V), AC električne utičnice (220 V), automatskog kompresora zraka (8 bara) i dva seta mehaničkih alata (odvijači, ključevi). Ulica Dinka Šimunovića će svoju pametnu klupu dobiti kroz nekoliko dana zbog potrebnih radova na podlozi prije montiranja – zaključuje Barbir.