Petrov i Karamarko na obilježavanju Dana OS RH

0
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

Svečanim postrojavanjem branitelja Domovinskog rata i pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske i Ministarstva unutarnjih poslova, na stadionu Nogometnog kluba “Zagreb”, pred državnim vrhom, počela je središnja svečanost obilježavanja 25. godišnjice ustrojavanja Oružanih snaga RH, Dana OS RH i Dana Hrvatske kopnene vojske.

Na Jarunu se održava cjelodnevni program koji uključuje padobranske skokove i letački program ‘Krila oluje’.

Predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica OS Kolinda Grabar – Kitarović poručila da je Hrvatskoj danas potrebna jedinstvena državna politika jasnih ciljeva i odlučnih mjera i da je zadaća oporbe u tome biti konstruktivni korektiv bez malodušnosti i ravnodušnosti te pozvala na prestanak “politikanskih nadigravanja, isključivosti i jalovih rasprava”.

Uz predsjednicu, na svečanosti sudjeluju i predsjednik sabora Željko Reiner, premijer Tihomir Orešković, ministar obrane Josip Buljević, ministar vanjskih poslova Miro Kovač i ostali visoki državni dužnosnici. Također, došli su i potpredsjednici Vlade Božo Petrov i Tomislav Karamarko, koji su, prema protokolu, morali sjediti jedan do drugoga, ali jedva da su se i pogledali.