Plan radova u trećem tjednu ugradnje uličnih senzora

0
Foto: Pixabay

Ugradnja parkirnih senzora na ulična parkirna mjesta i njihova integracija u Smart Split parking aplikaciju predstavljaju jedan od koraka prema integraciji Splita u sustav pametnoga grada.

Cilj projekta je građanima olakšati pronalaženje parkirnog mjesta, smanjiti gužve i emisije štetnih plinova. Sustav nudi mnoga praktična rješenja problematike parkiranja; jednostavnije plaćanje usluge parkinga, te prijava nepropisno parkiranih vozila.

Završetak radova i povezivanje svih uličnih senzora u sustav planirani su za ožujak sljedeće godine. Radovi će biti privremeno prekinuti za vrijeme božićnih blagdana.

Prethodna dva tjedna je na devet uličnih parkirališta, postavljeno ukupno 347 senzora za pametno ulično parkiranje. Po predviđenom planu radova je postavljena i radiokomunikacijska oprema s kojom se senzori povezuju u centralni sustav Split parkinga.

Lokacije i vrijeme ugradnje senzorske tehnologije na uličnim parkinzima u Splitu za sljedeći tjedan, od ponedjeljka 11. prosinca do petka 15. prosinca 2017. godine:

Ponedjeljak: Bijankinijeva ulica

Utorak: Bijankinijeva ulica

Srijeda: Katalinićev prilaz

Četvrtak: Zrinsko Frankopanska ulica, kod Arheološkog muzeja

Petak: samo ako zbog loših vremenskih prilika nešto od planiranih radova za prethodna četiri dana bude nezavršeno.