Plenković položio kamen temeljac za Galenski laboratorij

0
Foto: Nikola Vilic / CROPIX

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković položio je kamen temeljac za Galenski laboratorij investitora Ljekarne Splitsko-dalmatinske županije.

Predsjednik Vlade zahvalio je svima koji su pokazali poduzetnost i prepoznali nove mogućnosti razvoja onoga čime Dalmacija obiluje, a to je ljekovito bilje, te je naglasio važnost ovoga projekta i za Sveučilište i za gospodarstvo Dalmacije.

Cijenim trud koji su uložili prethodnici župana Zlatka Ževrnje, i Ante Sanader i moj Hvaranin Kruno Peronja, koji se svojedobno angažirao na objedinjavanju svih ljekarni u Splitsko-dalmatinskoj županiji“, kazao je predsjednik Vlade i dodao: „Mislim da je ovaj projekt vrijedan ne samo stoga što je ukupna procijenjena vrijednost sada 70 milijuna kuna, na preko tri i pol tisuće bruto kvadrata koji će ovdje biti izgrađeni, nego ponajviše stoga što će to biti mjesto rada i angažmana sedamdesetak ljudi. Sve je to u ovom kraju gdje je Zlatko Ževrnja, i kao načelnik, i kao župan, pokazao kako Dugopolje na najbolji mogući način koristi svoje prednosti, ovdje na izlazu s autoceste prema Splitu. Otvorilo je i novu fazu razvoja grada Splita i okolice i uopće razvoja Splitsko-dalmatinske županije. To je prepoznato diljem Hrvatske. Uzor ste mnogim drugim općinama i gradovima koji bi sigurno željeli da su imali ovakav razvoj u proteklih dvadesetak godina. S aspekta Vlade Republike Hrvatske, naravno da nam je drago podržati ovakvu inicijativu na županijskoj i općinskoj razini. Dobro je da Dalmacija uz sjeverniji dio Jadrana i Hrvatske ima ovakav laboratorij i vjerujem da će poduzetni duh pridonijeti još boljem gospodarskom rastu i razvoju Splitsko-dalmatinske županije. To se uklapa u pozitivne ocjene koje dobivamo ne samo od naših institucija, već i od međunarodnih, koje govore da je Hrvatska na dobrom putu. I zato svaka inicijativa ovog karaktera zavrjeđuje osobitu i zahvalnost i potporu i na tome će Vlada Republike Hrvatske ustrajati“, naglasio je predsjednik Vlade Plenković te na kraju čestitao svima koji su u njoj sudjelovali.

Vrijednost  investicije Galenski laboratorij iznosi preko 70 milijuna kuna.

Uz predsjednika Vlade, na svečanosti u Dugopolju sudjelovali su potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Lovro Kuščević i ministar zdravstva Milan Kujundžić.