Pobjeda Barakuda

0

Hrvatski vaterpolisti pobijedili su Sjedinjene Američke Države s 14:10 u pripremnoj utakmici u Zagrebu i tako uzvratili Amerikancima za jučerašnji poraz petercima nakon 17:17.

– Danas smo puno bolje igrali, pogotovo u obrambenom dijelu. Jučerašnja utakmica nam je dobro došla kako bi uočili što još trebamo ispraviti. Još uvijek smo u trenažnom procesu, međutim jako je bitno i ovakve prijateljske utakmice pobijediti, a s tim stavom su danas zaigrali i igrači. Osim fizičke pripreme iznimno je bitna i glava, kako bi mirno otputovali u Rotterdam.  – rekao je Mile Smodlaka, pomoćni trener reprezentacije.

Najviše zgoditaka danas je zabilježio Ante Vukičević koji je upisao četiri gola, potom Fatović tri te Bukić i Garcia po dva gola. U američkoj reprezentaciji istaknuli su se Irving i Stevenson s po tri zgoditka.

– Izbornik nam je rekao da iskoristimo ovu utakmicu kao dobru pripremu za Rotterdam. Mislim da smo danas odigrali puno bolje, pogotovo u obrani. Amerikanci su bili odlični sparing partneri za turnir koji nam slijedi. Drago nam je da smo uspjeli pobijediti i podići kvalitetu naše igre. Sada nam slijedi ono najbitnije, Rotterdam. Još ovih nekoliko dana u Zagrebu očekuje nas usavršavanje taktičkog dijela priprema i analiziranje protivnika kako bi se kvalitetno pripremili za svaku utakmicu. Svi su pozitivni i očekujemo da ćemo će kvalificirati. – rekao je Luka Bukić, reprezentativac.