Počela izgradnja Tematskog parka na Poljudu

0
Foto: Naš Hajduk

Na Poljudu održana konferencija za medije povodom gradnje tematskog parka „Za sva vrimena“ na kojoj su sudjelovali predstavnici Hajduka, Našeg Hajduka, Torcide, Grada Splita te sponzori i donatori.

Tajnik Udruge naš Hajduk Tomislav Mikulić je najavio otvorenje Tematskog parka za prvi dio listopada, a osvrnuo se i na tehničke detalje projekta:

Prvi i osnovni razlog zbog kojeg sve ovo radimo su navijači, a posebno oni koji sudjeluju u projektu “Za sva vrimena”, naši donatori. Park se sastoji od 18 betonskih elemenata visine blizu 4 m, koji će iz samo jedne točke gledanja činiti natpis Hajduk. Promjena u odnosu na inicijalni projekt je to što će betonski elementi biti od bijelog, a ne sivog betona.. Na poleđini  tih elemenata nalaziti će se pločice od eloksiranog aluminija na kojima će biti imena navijača. Od početka projekta ukupno 3.349 donatora je sudjelovalo s donacijama, a njih 186 je već uplatilo iznos od 7.500 kn i biti će prvi koji će ostati kraj svog Kluba, pa i kad ih sutra ne bude bilo.  Oni će biti upisani u park na svečanosti otvorenja po završetku radova. Radovi će trajati još mjesec i pol dana ako ne bude nekih nepredviđenih komplikacija, tako da svi koji žele biti među prvima u parku, mogu iskoristiti ovo vrijeme i doći do iznosa od 7.500 kn u idućih 40-ak dana.”

Lukša Jakobušić tekao da je puno simbolike:  Na istom mjestu grad Split, Hajduk, Naš Hajduk, Torcida i sponzori. To je ono što ovaj klub čini posebnim, ta energija navijača je naše pogonsko gorivo.

Predstavnik tvrtke Tommy Zoran Mamić je dodao: “Moram priznati da je zadovoljstvo biti na ovome mjestu. Zadovoljstvo mi je da je sve ovo krenulo od našeg dogovora s udrugom i pozivam sve navijače da doniraju svoja sredstva jer navijači su pokretačka snaga ovog kluba. Mi moramo biti štit da Hajduk uvijek ostane naš i velik.“

 

U ime okupljenih sponzora prisutnima se obratio predstavnik tvrtke Domus gradnja d.o.o. Ivan Vučko i predstavnik Cemexa Hrvatska Kajo Ferić dok je i ime grada Splita podršku izrazio pročelnik za izgradnju Jurica Vojnović.

 

Luka Domikulić: “Još jednom zahvaljujem svima u ime svih navijača Hajduka. Želio bih dodati da u ovom projektu sudjeluju navijači iz svih krajeva svijeta, mladi i stari, svi oni koji žive Hajduk, i to nije floskula. Ovo je dokaz da Hajduk svojim navijačima znači puno i da će za sva vrimena biti u njihovom srcima. Zato pozivam još jednom sve da se uključe u projekt i da svojim donacijama pomognu otkupiti prvi dio dionica i da napravimo prvi veliki korak prema klubu svojih članova.”

Zahvala je upućena Gradu Splitu na prepoznavanju važnosti projekta i podršci te su dodatno  istaknute tvrtke koje donacijama i sponzorstvima pomažu u pripremi i realizaciji projekta.