Počeo 1. splitski festival fotografije – Split Format

0
Foto: PR

U Galeriji fotografije Fotokluba Split u petak navečer otvoren je 1. splitski festival fotografije “Split Format“ izložbom renomiranog hrvatskog fotografa Borisa Cvjetanovića.

Cvjetanović je ovom izložbom predstavio djela iz serija “Bolnica”, “Radnici”, “Ljetovanje” i “Mesnička 6” koje predstavljaju njegov fotografski rad između 1983. i 2005. godine. Izložba će biti otvorena do 14.11., a autora će moći poslušati i upoznati u subotu u 20:00 sati u Fotoklubu Split na 24. PHOTO TALK-u gdje će Cvjetanović govoriti nešto više o svom radu.

Prvi vikend festivala donosi brojna uzbudljiva događanja. U subotu je u Fotoklubu Split Daniel Moćan iz tvrtke Prizma d.o.o. održao prezentaciju „Sigma Global Vision“.

U nedjelju će zagrebački fotograf i astronom Boris Štromar održat radionicu astrofotografije na Zvjezdanom selu Mosor. Pejzažna astrofotografija posljednjih godina postaje sve popularnija zahvaljujući sve boljoj kvaliteti fotoaparata u slabim svjetlosnim uvjetima i atraktivnosti zvjezdanog neba iznad noćnih pejzaža. Astrofotografija ima svoje specifičnosti koje se ne javljaju kod drugih oblika fotografiranja prirode, a stjecanje iskustva obično je dugotrajno.