Počinje Gatsko kulturno ljeto

0
Foto: gata.hr

Kulturno umjetnička udruga „Mosor” Gata organizira 13. Gatsko kulturno ljeto  „Dani Ive Marjanovića” koji će se održati od 29. srpnja do 19. kolovoza 2018 god.

Nadolazeći “Dani Ive Marjanovića” opet nam nude prigodu za sadržajno i lijepo druženje u ljetnim večerima uz raznovrstan i šarolik program u Gatima, srcu drevne Poljičke republike gdje su se birali i poljički knezovi.

Autentični  ambijenti zaseoka  Kuvačići, starog sela Skočibe, Podgradca, crkve Gospe od Smova te plato pored župne crkve i ove su godine pozornice Gatskog kulturnog ljeta. Na programu su kazališne predstave, folklorna večer,  radionice za djece i dječja olimpijada.

Otvaranje 13. izdanja gatskog kulturnog ljeta „Dani Ive Marjanovića „ je u nedjelju 29. srpnja u 21 sat, u zaseoku Kuvačići, gdje će Umjetnička akademija iz Splita izvesti predstavu “Roko i Cicibela”. Ulaz na predstavu je besplatan,  a posjetitelji će  moći uživati i u starim delicijama poljičkog kraja, nadaleko poznatom soparniku. Na otvaranju će nastupiti i klapa Oneum.