Počinje rukometni EURO !

0

Hrvatska je od danas domaćin Europskog rukometnog prvenstva. Gradovi domaćini su Split, Zagreb, Poreč i Varaždin, šesnaest najboljih rukometnih reprezentacija u Europi raspoređeno je u četiri skupine.

Sve dvorane spremne su i rasprodane za najveći sportski događaj ove godine u Hrvatskoj koji ćes e odvijati od 12. do 28. siječnja.

Prvenstvo će biti otvoreno utakmicom Hrvatska- Srbija u splitskoj Spaladium areni večeras u 20.30. pred 12 tisuća navijača.

Na večerašnjoj utakmici Hrvatska-Srbija očekuju se predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, premijer Andrej Plenković s nekoliko ministara dok je sa srbijanske strane dolazak najavila samo veleposlanica Republike Srbije u Hrvatskoj.

Predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Tomislav Grahovac pozvao je navijače i sve sudionike natjecanja da budu na nivou, da se rukomet odigra na najvišoj razini te da pobijedi najbolji.

Organizatori su naglasili da je jedino Hrvatskoj do sada uspjelo dva puta dobiti domaćinstvo za ovakvo natjecanje. Michael Wiederer predsjednik Europskog rukometnog saveza, rekao je osim činjenice što se Hrvatska već dokazala kao odličan domaćin razlog i to što u našoj zemlji vlada ogroman interes za rukometom.

Kapetan hrvatske reprezentacije Igor Vori rekao je da je momčad spremna, da vlada odlično raspoloženje i pozitivna napetost te da vjeruje kako će se rukometaši uz pomoć publike veseliti uspjesima u danima koji slijede.

Trenutno najbolji hrvatski rukometaš Luka Cindrić kazao je kako su puno trenirali i gledali Srbiju te da ih ničim nepoznatim ne može iznenaditi. Očekuje tešku utakmicu i vjeruje u pobjed.