Podnošenje zahtjeva za dječji doplatak i preko poštanskih ureda

0

U Splitu će u ponedjeljak 5. veljače biti predstavljen projekt suradnje  Hrvatske pošte i Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje  kojemu  je cilj veća dostupnost usluga građanima.

Projekt obuhvaća poslove besplatnog zaprimanja zahtjeva za ostvarivanje prava iz mirovinskog osiguranja, doplatka za djecu i prava na naknadu zbog tjelesnog oštećenja u poštanskim uredima Hrvatske pošte u deset županija.

Usluga je od 9. svibnja 2017. dostupna u pet županija (Ličko-senjska, Zadarska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska), a od 2. prosinca 2017. proširena je i na pet slavonskih županija.

Iz HZMO-a  podsjećaju korisnike doplatka za djecu da zahtjeve trebaju podnijeti do kraja veljače kako bi mogli bez prekida nastaviti primati doplatak i u 2018. godini.

Zahtjevi se osim u područnim službama, uredima i ispostavama HZMO-a besplatno mogu podnijeti i u najbližem poštanskom uredu u navedenim županijama. S obzirom na široku mrežu i dostupnost poštanskih ureda, ovim projektom korisnicima je dodatno olakšano podnošenje zahtjeva.