Pogledajte video spot za posljednju baladu Kemala Montena u duetu s Maxom Hozićem

0

Max Hozić, školovani tenor i pjevač autorskih pop pjesama poznat po uspješnim singlovima poput „Mi smo šampioni ljubavi“ (feat. Rade Šerbedžija), „Varaš me, varaš“, „Ti si ruža“, „Nema čuda“, „Bolje da mi srca nema“, posthumno je dovršio video spot za pjesmu „Otkako te nemam“ koju je otpjevao u duetu s nedavno preminulim Kemalom Montenom.

Ta nježna balada bit će uvrštena na novi album Maxa Hozića kojeg će uskoro objaviti Dancing Bear. “Otkako te nemam“ je već treći video kojeg je Max s ekipom snimao u Poreču i okolici. Vizual pjesme, za koju glazbu i tekst potpisuje Elvis Hadžić, aranžman Toni Eterović, uobličila je redateljica i direktorica fotografije Katja Restović, a sve je odlično snimio snimatelj Pino Ružić. U snimanju spota, kao bitan element priče, sudjeluju i plesači – Ema Janković i Marko Herceg, a posebno mjesto ima i gitara prerano preminulog Kemala Montena.

Pjesma je snimljena prije više od godinu dana kada nitko nije ni pomislio da bi nas Kemo mogao tako rano napustiti. Uz potporu udruge „Kemal Monteno“, koja je osnovana u cilju promicanja, te očuvanja lika i djela skladatelja, pjesnika i umjetnika Kemala Montena, na čijem čelu je porodica poznatog kantautora, ali i Đelo Jr i Paula Jusić, Max je ipak odlučio objaviti ovaj lijepi duet.

Kad mi je Elvis poslao pjesmu, slušajući je, mislio sam kako bi to bila idealna pjesma za Kemala Montena, baš mi je ‘vuklo’ na njega. I tada sam pomislio, pa možda ne bi bilo loše ni kada bi to bio duet. Uživanje, ali i velika škola je bilo slušati Kemu kako snima svoje dionice u studiju. Red vica, red pjesme, Kemo je, koliko god velik i poznat bio, ostao otvorena i topla osoba. Meni ga je došlo zagrliti već par minuta nakon upoznavanja. Veliki šok mi je bio kad sam čuo da je preminuo. Želim se ovom pjesmom oprostiti od velikog umjetnika, ali ga i u isto vrijeme učiniti neizbrisivim dijelom svog života, lijepom uspomenom i nadahnućem, rekao je Max.

Redateljica više od 1200 spotova, Katja Restović, imala je veliki izazov ekranizirati ovaj duet. Sniman visokim produkcijskim zahtjevima tjedan dana na više od 10 lokacija, spot priča priču o rastanku i to kroz pokret, kroz ples. Talentirani plesači i koreografi, Ema Janković i Marko Herceg su spojem modernog, ali i klasičnog pokreta, prikazali turbulencije jednog ljubavnog odnosa, dok je Max osim glume i pjevanja otišao korak dalje, pa je za potrebe spota u potpunosti promijenio svoj izgled…