Pokazna vježba Crvenog križa ispred HNK Split

0
Foto: pixabay.com

S obzirom na to da se prošli tjedan zbog vremenskih uvjeta nije moglo održati obilježavanje Svjetskog dana prve pomoći, Gradsko društvo Crvenog križa Split organizira u petak, 14. rujna s početkom u 10 sati, ispred Hrvatskog narodnog kazališta, pokaznu vježbu “simulirana nesreća u domaćinstvu” koju će izvesti volonteri GDCK Split.

Također, građani će imati prilike vidjeti pravilnu tehniku oživljavanja uz korištenje AVD-a. Ovogodišnja tema Svjetskog dana prve pomoći su nesreće u domaćinstvu koje se odnose na sve iznenadne i neočekivane događaje koji se mogu dogoditi kod kuće i u neposrednoj okolici i prouzročiti ozljede ili smrt.

Samo u Europi, svake godine preko 3 milijuna ljudi strada u svojem domu, od kojih više od 7.000 sa smrtnim posljedicama. To je ponovno prilika za podizanje svijesti o važnosti znanja, vještina i dostupnosti prve pomoći kako bi se spasilo što više života. Gradsko društvo Crvenog križa Split kontinuirano ulaže napore, organizira tečajeve, seminare, predavanja obuke iz područja Prve pomoći.