Policija o nadzoru propusnica

0

Policijski službenici PU splitsko-dalmatinske biti će raspoređeni na ukupno devet cestovno blokadnih punktova koji će od ponoći biti uspostavljeni na državnim i županijskim cestama, te autocesti, odnosno u zonama rubnih područja Splitsko-dalmatinske županija, odnosno na područjima koja graniče sa Šibensko-kninskom i Dubrovačko-neretvanskom županijom, a sve u cilju nadzora i kontrole provedbe Odluke o zabrani napuštanja županije prema mjestu prebivališta ili boravišta u RH.
Policijski službenici obavljat će nadzor svih osoba, vozila i putnika i to uvijek na identičan način. Vozač i putnici koji pristupe na blokadni punkt i žele napustiti ili ući u SDŽ moraju dolaskom na blokadni punkt policijskom službeniku pokazati valjanu propusnicu. Ukoliko osoba nema valjanu propusnicu neće moći napustiti Splitsko-dalmatinsku županiju, odnosno neće joj biti omogućen ulazak u Splitsko-dalmatinsku županiju.
Odlukom o zabrani napuštanja županija prema mjestu prebivališta ili boravišta u Republici hrvatskoj navedeno je koje osobe ne moraju imati propusnice.
Propusnice izdaju županijski stožeri civilne zaštite, odnosno u iznimnim slučajevima Ravnateljstvo civilne zaštite.