Policija prijavila vlasnika argentinske doge zbog napada na ženu u Kaštelima

0
Foto: pixabay

U nedjelju u poslijepodnevnim satima u Kaštel Štafiliću, na plaži, pas pasmine „argentinska doga“, koji je bio bez nadzora vlasnika, ugrizao je  za desnu podlakticu 70-godišnju ženu.

Utvrđene su joj tjelesne ozljede koje su kvalificirane lakšima.

Policijski službenici su odmah po dojavi postupali i utvrdili te pronašli vlasnika koji se s psom udaljio s mjesta događaja.

Provedenim policijskim mjerama je utvrđeno kako 56-godišnji muškarac u svojstvu vlasnika psa nije držao psa pod nadzorom te je protiv njega podnijet Optužni prijedlog sukladno čl. 30. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Pas je napao 70-godišnju ženu dok je na plaži čuvala dvoje unučadi. U trenutku napada djeca su bila u moru.  Njezina kćer Tomislava Vidović Baran u izjavi za RD  založila se za rigorozno kažjavanja ovakvih prekršitelja:

-Pukom srećom izbjegli smo veliku tragediju. Zbog moje djece, zbog sve naše djece i cijele zajednice, moramo inzistirati na uvođenju rigoroznijih kazni. Smatram da svi zajedno trebamo nešto učiniti da onemogućimo da se ovakve situacije ne ponavljaju. Ako je svako zlo za neko dobro, onda neka ova naša priča bude pokretač promjena, reda i pravila kojih očito nema.

Gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović najavio je da će sutra ujutro primiti člana obitelji napadnute žene radi dogovora o mjerama koje će se poduzeti nakon ugriza psa. Najavio  je strože kontrole i strože kažnjavanje vlasnika pasa koji ne poštuju komunalni red.