Policija uhitila tri osobe zbog organiziranja prostitucije, ukupno zaradili preko milijun kuna

0
Foto: bestylepics.net / Ilustracija

Zagrebačka policija razotkrila je tri nepovezana lanca prostitucije i u akciji filmskog naziva Taxi 2 uhitila dvojicu muškaraca i djevojku koje sumnjiči da su okupljali prostitutke i pronalazili im klijente.

Akcija je najvjerojatnije nazvana po uhićenom 57-godišnjem taksistu koji je, prema policijskim sumnjama, angažirao veći broj žena s kojima se dogovorio “da će za njega pružati spolne usluge muškarcima za novac, dok će im on pronalaziti klijente”, objavila je policija na svojoj internetskoj stranici.

Kod taksista je policija u pretrazi pronašla i oduzela oko 100.000 kuna u raznim valutama, za koje se smatra da potječu od zarade od organiziranja prostitucije.

U drugom slučaju radi se o 45-godišnjaku koji je organizirao prostituciju na način da je na zagrebačkom području unajmio nekoliko stanova u kojima se za njega prostituirao veći broj djevojaka. Do korisnika usluga djevojke su dolazile na način da je 45-godišnjak u novinama oglašavao pružanje spolnih usluga za novac, u čemu mu je u pomagala djelatnica novina koja je također prijavljena.

Na taj način, uzimajući prosječnu dnevnu zaradu, u proteklih godinu dana 45-godišnjak je navodno zaradio oko milijun kuna, kažu u policiji.

U akciji je uhićena i 18-godišnjakinja koja je, po policijskim tvrdnjama, svojim prijateljicama pronalazila klijente isključivo na preporuku, a potom se, zajedno s njima i sama prostituirala u hotelskim sobama i stanovima.

Nakon kriminalističkog istraživanja policijski su službenici četvero osumnjičenih predali pritvorskom nadzorniku i protiv njih podnijeli kaznene prijave.

(Hina) xam yam