Poliklinika Opće bolnice u Zadru bit će gotova za šest mjeseci

0
Foto: HINA/Daniel KASAP

Poliklinika u sklopu zadarske Opće bolnice, površine 25.000 metara četvornih, u koju će se useliti odjeli onkologije i pedijatrije trebala bi biti otvorena za šest mjeseci, rekla je upraviteljica zadarske bolnice Andrijana Bedalov.

Ministarstvo zdravlja, radi unapređenja kvalitete zdravstvene skrbi u Zadarskoj županiji, financiralo je gradnju nove poliklinike sa 142 milijuna kuna, no od roka u kojemu je trebala biti dovršena prošlo je gotovo pet godina. Upraviteljica bolnice Andrijana Bedalov najavila je raspisivanje natječaja za završetak radova, a dosadašnji izvođači zbog kašnjenja će snositi financijsku odgovornost.

S obzirom na važnost poliklinike za mnoge pacijente, bolnica je, uz potporu Ministarstva zdravlja, aktivirala bankovno jamstvo kojim će se Cetini d.d. iz Sinja naplatiti 13,9 milijuna kuna.

“Riječ je o nužnoj mjeri jer izvođač nije izvršio ugovorene radove u roku, uklonio uočene nepravilnosti te nije obavljena primopredaja objekta”, rekala je upraviteljica Bedalov.

“Žao mi je što je došlo do ove situacije, ali predstavnici izvođača radova posljednjih su godinu dana ignorirali sve zahtjeve bolnice da se posao privede kraju. Da bolnica nije aktivirala bankovno jamstvo, uloženi novac bi propao, a ministarstvo i zadarski pacijenti bili bi u problemu jer poliklinika ne bi bila završena, rekao je ministar zdravlja Siniša Varga.