Poljak u japankama na Biokovu, HGSS-ovci briljiraju na društvenim mrežama

0

Nakon što su jučer sudjelovali u spašavanju Poljaka koji se na Biokovo uputio u japankama, danas su objevili duhovit status.

Naime, 26. lipnja u 12:05 sati preko 112 zatražena je pomoć od dvoje stranih turista koji su krenuli iz Podgore – Čaklje na planinarenje gdje ne postoji nikakva planinarska staza.

Na teren je izišlo jedanaest gorskih spašavatelja sa dva terenska vozilima koji su unesrećenog pronašli u 12:40 sati na predjelu Stupica na nadmorskoj visinu od 420 metara. Od dvoje turista jedan je zbog opasnog terena i straha ostao nepomičan ležati na strmom siparu te je zatražena pomoć kako bi se sigurno popeo na cestu.

Nakon spusta i pristupa unesrećenm utvrđeno da nema nikakvih ozljeda osim ogrebotina po otkrivenim dijelovima tijela. Spašavatelji su ga osigurali i izvukli na cestu, gdje su ga sačekali prijatelji i vlasnik apartmana kod kojeg je odsjeo. Akcija završena u 13:32.

Ova je priča sa sretnim ishodom i treći slučaj spašavanja turista u japankama na Biokovu, kažu u HGSS-u. Danas su na društvenim mrežama objavili fotografiju plastičnih šlapa uz slijedeći tekst: ‘Ova obuća je van trenda godinama, a u planini je van trenda oduvijek. Ako ne idete u svatove u kupaćem, zašto bi na Biokovo u šlapama?’, napisali su HGSS-ovci.