Poljana vraćena Šibenčanima!

0
Foto: Grad Šibenik

Šibenska Poljana ponovo je postala glavni gradski trg.

Nakon što je godinama bila okupirana parkiranim vozilima, Poljana je ponovo primila prve šetače. Automobili su se preselili pod zemlju, na 256 novih parkirnih mjesta na tri etaže.

Otvorenje Poljane proteklo je u znaku šibenskih kulturnih brendova. Šibenska narodna glazba, Šibensko pjevačko Kolo, Gradski komorni orkestar, Plesni teatar Sjene, dječji zbor Zdravo maleni i Šuštine ispunili su trg živopisnim šibenskim narodnim nošnjama, šušurom, glazbom i plesom.

Stariji su se Šibenčani, s rukama na leđima, prisjećali svoje mladosti, a mlade generacije, koje Poljanu znaju tek kao parking, po prvi put su mogli doživjeti ono o čemu su njihovi roditelji pričali.

Bila je to večer ispunjena emocijama. Posebno je emotivan bio gradonačelnik Šibenika, Željko Burić.

Uredili smo našu Poljanu pomno i s mjerom, a posebno  osjećajem dužnosti i poštovanja  prema generacijama Šibenčana čiji smo baštinici. Dobro došli na Poljanu koja danas nije samo trg. Pod njom je i moderna garaža s tri etaže i 256   toliko željenih parkirališnih mjesta. Odlučili smo ne živjeti po starim, u svoje vrijeme uspješnim, ali danas prevladanim pravilima i gradu pokloniti trg i garažu u jednom. I isplatilo se! Taj duh i želju, naš iskren pristup cijelom projektu i predanost cilju, napretku Šibenika, prepoznala je i nagradila Europa. Zahvaljujem i Vladi,  resornim ministarstvima,  izvođačima i kooperanatima,  svima koji su na bilo koji način pridonijeli uspješnom završetku naše i vaše Poljane. Imamo je ponovo!“, poručio je gradonačelnik Burić.

 

Podzemna garaža u logističkom centru Poljana otvorena je za prihvat automobila od 23 sata.  Tijekom vikenda, do nedjelje navečer, podzemna garaža radit će u probnom načinu i neće se naplaćivati parking.

Program otvorenja nastavlja se danas  besplatnim obilaskom Poljane za građane u pratnji turističkih vodiča. Obilasci će početi u deset sati ujutro, te u osam navečer.

Rekonstrukcija Poljane i izgradnja logističkog centra dio su projekta „Integrirana mobilnost na području grada Šibenika“. Ukupna vrijednost projekta iznosi 99.3 milijuna kuna od čega Europska unija iz operativnog programa Konkurentnost i kohezija sufinancira 73.8 milijuna kuna.