Poljska jaja kriva za salmonelu?

0
Foto: Ministarstvo poljoprivrede

Ministarstvo poljoprivrede obavijestilo je potrošače o povlačenju s tržišta svježih jaja iz Poljske zbog sumnje da su jaja uzrokovala salmonelu.

Podsjetimo, prije tjedan dana je zbog zaraze salmonelom preminuo petogodišnji dječak, a njegova obitelj je zbog zaraze hospitalizirana.

Prenosimo u cijelosti obavijest Ministarstva poljoprivrede.

Prema informaciji službeno zaprimljenoj od Ministarstva zdravstva o trovanju hranom uzrokovanom Salmonelom, sa sumnjom na trovanje podrijetlom iz jaja, kao i obavijesti zaprimljene putem EU RASFF sustava o potencijalnoj epidemiji trovanja Salmonelom u više zemalja članica, ministar Tomislav Tolušić u dogovoru s ministrom zdravstva obavještava potrošače o opozivu konzumnih jaja podrijetlom iz Poljske. Zbog osnovane sumnje u sigurnost proizvoda sa tržišta se opozivaju sva jaja podrijetlom iz pakirnog centra: PL 30225901 WE, subjekta u poslovanju s hranom Fermy Drobiu Wozniak Sp. z o.o., ŻYLICE 35a, 63-900 Rawicz. Ministar Tolušić nalaže dodatni inspekcijski nalaz i kontrolu proizvoda kako bi osigurao da hrvatski građani kupuju najkvalitetnije poljoprivredne proizvode.

Podaci o proizvodu:

Proizvod: Svježa jaja iz Poljske

Proizvedeno u: Fermy Drobiu Wozniak Sp. z o.o., ŻYLICE 35a, 63-900 Rawicz, Poljska

Stavlja na tržište: Mesna industrija braće Pivac d.o.o., Težačka 13, Vrgorac