Poljud rasprodan za susret s Francuzima

0
Foto: RD

Uoči dvoboja A razreda UEFA Lige nacija između Hrvatske i Francuske u ponedjeljak na Poljudu, održana je press konferencija.Glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak potvrdio je da je Poljud rasprodan a dvoboj s Francuskom.

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić prvo je prokomentirao poraz od Austrije u Osijeku. Nezgodno vrijeme, nezgodan poraz koji nas je uzdrmao. Koliko god glupo zvučalo, igračima nemam što zamjeriti. Trudili su se. Situacija nije nimalo lagana vaditi se protiv svjetskog prvaka. Kraj je sezone, igrači su mislima svugdje, netko na odmoru, netko u transferima, ali pokušat ćemo pronaći energiju da odigramo prave utakmice.

Upitan je kakvu Francusku očekuje. Zanimljivo, najbolje četiri ekipe sa SP-a su u prvom kolu Lige nacija izgubile. Kakva god Francuska izašla, bit će moćna. Možda nema Varanea, bek iz Liverpoola je još bolji. Možda nema Mbappea, ali imaju još bržeg. Oni kakvi god bili bit će moćni, a mi moramo biti pravi, kazao je Dalić.

Izbornik je i upitan hoće li biti promjena sžza susret s Francuzima, u odnosu na utakmicu s Austrijom.

Branit će Livaković, takav je dogovor. Da damo šansu svima. Šime se vraća možda bude za utakmicu u Danskoj ili Francuskoj. Za Barišića ćemo vidjeti ovisno što se odlučimo i kako, hoćemo li defanzivnije. Brozović, Kovačić, Modrić, prema naprijed izbora i nemamo. Brekalo, Majer, Budimir u fazi napada… Sigurno da ćemo u drugom poluvremenu mijenjati i staviti svježe igrače. Moramo biti bolji u fazi obrane, ne otvarati se previše jer to iskorištavaju jako dobro. Večer prije smo rekli i za Perišića, Livaju, Gvardiola… Puno toga nam fali, rekao je izbornik Dalić.

Na komentar da ima i onih koji traže ostavku, Dalić je rekao da se s tim ne zamara, da radi najbolje što može i da o tome nema potrebe razmišljati. Dodao je da je Hrvatsku odveo na tri velika natjecanja, uvijek kao prvi u skupini te da je hrvatska reprezentacija bila druga na svijetu.

I Luka Modrić se na početku osvrnuo na poraz od Austrije. Naravno da nam je žao što smo izgubili od Austrije, ali ponekad možda i poraz dobro dođe da shvatimo gdje smo griješili. danas nikoga nije lako pobijediti ako nisi pravi, kao što mi nismo bili pravi protiv Austrije.

Modrić je i kazao: Poraz Francuske nije nikakva utjeha. Znam da nas čeka teška utakmica, znamo da naš skor s njima nije najbolji i čekamo tu pobjedu. Igramo kući, bit će pun Poljud i to je dodatan razlog da odigramo najbolje moguće te tako prekinuti taj crni niz s njima i pobijediti ih.

Modrić je s Realom osvojio Ligu prvaka. Upitan je kakav je osjećaj i što kaže Benzema. Osjećaj osvojiti Ligu prvaka i naslov La Lige je nešto nestvarno. Što se tiče Karima, sutra smo na suprotnim stranama. Čuli smo se, ali nismo pričali o utakmici. Samo se nadam da sutra neće biti u formi kao što je bio ove sezone.