Na Poljudu Hajduk 2-Dugopolje

0
Foto: RD

Hajduk 2 i Dugopolje od 17 sati na Poljudu igraju dalmatinski derbi 5. kola 2. Hrvatske nogometne lige. Razgovarali smo s trenerima Oreščaninom i Bojkom.

Nema igrača u Europi koji može biti demotiviran kada dođe igrati na Poljud. Osobito to vrijedi za momke iz ovog okruženja, gdje svatko od njih sanja da će jednog dana u karijeri zaigrati u dresu Hajduka. Tako da u motivaciju ne sumnjam. U ova prva četiri kola moji su momci stekli puno više povjerenja u vlastite mogućnosti. Hajduk je jedan od najtežih protivnika i, uz Dinamo, momčad s najvećim brojem talenata u Drugoj ligi. Najvažnije je da ne budemo impresionirani ni Hajdukom ni Poljudom i da odigramo utakmicu na nivou na kojem možemo. U tom slučaju vjerujem u pozitivan ishod za nas, rekao je za Radio Dalmaciju trener Dugopolja Miroslav Bojko.

I u prijateljskim susretima s dalmatinskim klubovima vidjeli smo koliko su protiv nas svi posebno motivirani. Očekujemo zahtjevnu i tešku utakmicu, pravi dalmatinski derbi. Gledali smo malo Dugopolje i analizirali neke njihove utakmice. Jako cijenim rad kolege Bojka koji ima veliko iskustvo vođenja momčadi u 2. HNL. Dugopolje je vrlo dobra ekipa. Mi smo mlada momčad koja će imati oscilacije, nekada će biti dobra kao u Šibeniku prošli tjedan, ali nekada će to biti i malo manje dobro. Ali zasad je sve pod kontrolom i prema našim očekivanjima. Nadamo se novoj pobjedi, izjavio nam je trener Hajduka 2 Siniša Oreščanin.