Polufinale  Kupa Hrvatske u ragbiju

0

Proljetnu sezonu hrvatski ragbijaši otvaraju utakmicama polufinala Kupa Hrvatske. Voljom ždrijeba oba dalmatinska prvoligaša sezonu će otvoriti na svojim igralištima, pred domaćom publikom. U Splitu na Starom placu Nada dočekuje momčad HARK Mladost, a na igralištu SC „Andrija Alčić i Ivica Poljak Sokol“ momčad Sinja dočekuje mladiće iz RK Zagreb.

Ljepšu uvertiru u proljetnu  ragbijašku sezonu nismo mogli poželjeti. Splitska momčad zbog uređenja travnjaka na Starom placu već duže od mjesec dana izbiva sa svog igrališta. Ovaj tjedan uoči polufinalne utakmice konačno su istrčali na kultni splitski teren. Treba „osjetiti travnjak“ i do detalja   se pripremiti za susret s velikim rivalom. U posljednjih nekoliko sezona susreti Nade i Mladosti  uvijek su izazivali pozornost javnosti. Ne sumnjamo da će tako biti i ovaj put.

Na Starom placu sastaju se dvije najkvalitetnije hrvatske ragbijaške momčadi. Prve utakmice nakon zimske stanke uvijek izazivaju dodatnu pozornost. Momčadi su imale dovoljno vremena za odmor i regeneraciju.  Stručni stožeri sigurno su pripremali  i uigravali nove akcije i taktičke varijante. Priliku će sigurno dobiti i nastojati iskoristiti neki „novi klinci“  željni dokazivanja na hrvatskoj ragbijaškoj sceni. Za prvu utakmicu sezone treneri nikad nisu voljni odavati sastav unaprijed što još više izaziva znatiželju ljubitelja ragbija. Za Nadu se zna da će sigurno nastupiti bez Lerotića zbog  problema s leđima a prema informacijama iz Zagreba Mladost bi trebala kompletna doputovat u Split.

Zanimljiv ogled imat će priliku ljubitelji ragbija ispratiti i u Sinju. Prema najavama Marka Grčića momčad Sinja se  kompletirala i igrači s nestrpljenjem iščekuju novu sezonu. Atmosfera unutar momčadi podsjeća na onu iz 2019. godine kad su sinjski ragbijaši donijeli prvi seniorski trofej u svoj grad. Za realizaciju snova o novom trofeju  potrebno je najprije u subotu svladati sve bolju i kvalitetniju momčad Zagreba.

Bijeli zagrebački lavovi već su prošle sezone dokazali da brzo napreduju, da su spremni pomrsiti račune i najboljim hrvatskim  momčadima. Mladi igrači imaju već 2-3 prvoligaške sezone iza sebe. Taktički i tehnički sve su bliže najboljima a sa sazrijevanjem  dolazi i veća fizička moć koja im je nedostajala proteklih sezona. U svakom slučaju očekuje nas vrlo zanimljiv i uzbudljiv prvi ragbijaški vikend ove sezone.

Split, 12.03.2022.                         RK Nada  – HARK Mladost

Igralište Ragbi kluba Nada Split – Stari plac  12:30 sati

Sinj 12.03.2022.                              RK Sinj – RK Zagreb

SC „Andrija Alčić i Ivica Poljak Sokol“         15:00 sati