Pomlađena Hrvatska favorit u Bukureštu

0
Foto: HVS

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u 17 sati u Bukureštu igra s Rumunjskom u kvalifikacijama za LEN Europa kup i FINA Svjetsku ligu.

Hrvatska je 23. listopada u Šibeniku nadigrala Rumunjsku sa 17:4, a 12. prosinca u Nišu odigrala 7:7 sa Srbijom. Srbi su boljim izvođenjem peteraca (4:2) osigurali dodatni bod. U međuvremenu je Srbija slavila u Rumunjskoj s 13:6. Srbija ima 5 bodova, Hrvatska 4, a Rumunjska 0. Dvije najbolje reprezentacije kvalificirat će se za LEN Europa kup koji će se odigrati u Zagrebu od 5-7. travnja.

Četiri najbolje reprezentacije s Europa kupa plasirat će se na završnicu Svjetske lige. Pobjednik Svjetske lige steći će pravo nastupa na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020.

Prva želja i prvi cilj je uvijek pobjeda, bez obzira u kojem sastavu išli. Ovo su utakmice za koje smo davno prije u Savezu donijeli odluku da posluže mladim igračima za dodatno sazrijevanje. Meni će poslužiti da steknem što bolji uvid u njihovo trenutno stanje. Bez obzira što smo u kombiniranom sastavu, očekujem pobjedu protiv Rumunjske i vjerujem da ćemo odigrati dobru utakmicu, rekao je za Radio Dalmaciju izbornik Ivica Tucak.

Nismo ništa odigrali niti smo se vidjeli od utakmice u Nišu sa Srbima 12. prosinca. Prilika je da se vidimo, pobijedimo Rumunjsku i mirno čekamo susret sa Srbijom u Sisku 12. ožujka. Domaćini smo Europa kupa u Zagrebu, i mi i Srbi smo praktički već osigurali prolaz pa ni jedna ni druga utakmica nemaju veliki značaj. Ali nam je jako dobra prilika da potvrdimo dobre igre, da nastavimo kursom kojim smo išli do sada i da budemo malo zajedno, da se družimo, dodao je Tucak.

Hrvatska će nastupiti u sastavu: Marko Bijač, Ivan Marcelić, Luka Lončar, Luka Lozina, Marko Macan, Hrvoje Benić, Ivan Buljubašić, Loren Fatović, Ante Visković, Andrija Bašić, Lovre Miloš, Anđelo Šetka, Ivan Domagoj Zović.